В гостях спробувала найніжніші відбивні «Пташине молоко» і вирішила їх приготувати на святковий стіл

Хочу в цей раз поділитися рецептом неймовірно ніжних і смачних відбивних з цікавою назвою «Пташине молоко». Нещодавно була на дні народженні однієї знайомої і саме там їх спробувала. Смачніше відбивних я за своє життя ще не їла, тому відразу ж стала просити рецепт (і не тільки я). На наступний день я вирішила їх приготувати вдома – вся сім’я була в захваті!

До того ж відбивні у мене вийшли ще смачнішими і ніжними. Пошкодувала тільки, що мало приготувала, адже розлетілися в одну мить. Просили добавки, але довелося їх засмутити. Тепер ось хочу ці відбивні приготувати на новорічний стіл, тільки вже багато.

Які інгредієнти знадобляться:

  • Один кг філе будь-якого виду м’яса;
  • Одна банка консервованих ананасів;
  • Одна ч. ложка солі;
  • 100-120 г сиру;
  • Перець в залежності від смаку.

Складові заливки:

  • Одне яйце;
  • Дві ст. ложки сметани;
  • Одна ст. ложка борошна з маленькою гіркою;
  • Дві ст. ложки сиропу, в якому плавають ананаси;
  • Сіль в залежності від смаку.

Переходимо до процесу приготування

М’ясо ви можете взяти на відбивні будь-яке. Я готувала з курячого філе.

Візьміть гострий ніж і наріжте м’ясо пластами. Злегка відбийте кожен, посоліть, поперчіть з обох сторін і присипте трохи борошном.

Ананаси поріжте на тонкі шматочки і розкладіть по кілька штук зверху м’яса.

В гостях спробувала найніжніші відбивні «Пташине молоко» і вирішила їх приготувати на святковий стіл

Соковитості і ніжності м’ясу додасть заливка. Всі інгредієнти, перераховані вище, змішайте в глибокій посуді. Ретельно перемішайте за допомогою віночка, щоб вийшла суміш однорідної консистенції.

Заливка повинна вийти рідкуватою і це нормально. Оскільки в процесі запікання вона частково вбереться в відбивні і частково випарується. Розподіліть заливку рівномірно по відбивних.

Сир дрібно натріть і посипте ним м’ясо. Я багато сиру сиплю, оскільки чоловік і діти люблять саме так.

В гостях спробувала найніжніші відбивні «Пташине молоко» і вирішила їх приготувати на святковий стіл

Духовку заздалегідь включіть на 200 °, щоб нагрілася. Час запікання – 20-25 хвилин.

Якщо у вас свинина або яловичина, то час запікання буде більший.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: