Ванільний сметанник: енергійна господиня + 2 склянки сметани і 5 яєць

Ніжні сметанні десерти – це саме те, що потрібно спекотним літом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 200 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 1.5 ч.л;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • сіль – щіпка.

Для приготування начинки:

  • яйця – 4 шт;
  • сметана жирна – 500 г;
  • цукор – 5 ст.л;
  • ванілін – 1 г.

Заморожене масло тремо на грубій тертці, змішуємо з борошном і цукром, дрібкою солі. Потім додаємо розпушувач, перемішуємо, додаємо яйце і місимо еластичне, не липке тісто.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і рівномірно розподіляємо тісто по дну і бортах форми. Борти бажано робити високими, тому що тісто при випіканні підніметься і начинка може вийти з форми

Збиваємо яйця з цукром для начинки, додаємо ванілін і сметану, перемішуємо до однорідності.

Виливаємо на тісто начинку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо сметанник 30 – 35 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: