Вареники по-домашньому: і з сиром, і з картоплею разом

Я думаю, що всі знають про вареники з сиром, я думаю, що всі знають про вареники з картоплею. А я сьогодні пропоную приготувати вареники, в начинку яких входить і сир, і картопля одночасно. Такі вареники мені готувала моя бабуся. Рецепт таких вареників є в моїй старій кулінарній книзі. Повірте – це дуже-дуже смачно. Давайте приготуємо!

Складові:

Для тіста:

  • 650-700 г борошна
  • 300 мл води, молока або картопляного відвару
  • 2 яйця
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • сіль

Для начинки:

  • 600 г картоплі
  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • олія і вершкове масло для обсмажування
  • сметана для подачі

Як приготувати вареники по-домашньому

Картоплю миємо, чистимо і грубо нарізаємо. Солимо, додаємо воду, ставимо на вогонь і варимо до готовності.

Дрібно нарізаємо цибулю. На сковороді розігріваємо трохи рослинної олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо її 2-3 хвилини до прозорості. Кладемо шматочок вершкового масла і обсмажуємо цибулю до приємного золотистого кольору.

Коли картоплю буде легко протикати лезом ножа – це буде означати, що вона готова.

Картопляний відвар зливаємо. Я його збережу, на ньому я буду замішувати тісто. Каструлю повертаємо на плиту, і картоплю злегка підсушують, випаровуємо залишки відвару.

Розминаємо картоплю в пюре, додаємо сир, обсмажену цибулю, солимо, вбиваємо яйце. Все добре розмішуємо до однорідної маси.

Для таких вареників я, як правило, беру домашній сир. Причому його попередньо не розминаю, додаю як є. Але, як варіант, сир можна попередньо розтерти товкачем або протерти через сито, щоб він був більш однорідним. Можна використовувати сир з пачок. Єдино тільки стежте, щоб сир НЕ був дуже вологим, інакше начинка вийде рідкою.

Начинку накриваємо і даємо повністю охолонути до кімнатної температури.

Для тіста я візьму 300 мл картопляного відвару, можна замішувати тісто на воді або на молоці. Додам 2 курячих яйця, я не буду додатково підсолювати, оскільки відвар у мене вже містить сіль, 1 столову ложку рослинної олії і далі буду поступово додавати борошно і замішувати звичайне пельменне тісто. Ось таке тісто у мене вийшло в результаті – воно м’яке, але в той же час легко відстає від рук і робочої поверхні, залишаючи їх чистими.

Кладемо тісто в миску, накриваємо і залишаємо хвилин на 20 для відпочинку. І у нас все готово, нам залишається тільки зліпити вареники.

Відокремлюємо частину тіста, розкатуємо, нарізаємо на кружки. На центр кожного кружка розкладаємо начинку і заліплюємо краї.

При бажанні шов можна оформити у вигляді косички.

Зліплені вареники можна зварити відразу або можна заморозити і варити в міру необхідності. Варимо вареники у великій кількості підсоленої води, після спливання варимо вареники буквально 3-4 хвилини.

І наші вареники готові. Якщо ви будете складати готові вареники в миску, то в миску потрібно покласти шматочок вершкового масла, щоб вареники не злиплися між собою. Подавати вареники можна з маслом або з обсмаженою цибулею, ну а я люблю їх зі сметаною.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: