Варимо варення з абрикоса – м’якоть залишиться цілою

Привіт, шановні читачі! Сьогодні розповім вам, як варити варення з абрикоса. Дуже простий рецепт з точки зору зусиль. Але за часом трохи витратний, хоча стояти над ним точно не треба. Втім давайте про все по порядку.

Перш за все, потрібно видалити кісточку. Для цього розламайте абрикос навпіл або акуратно розріжте ножем.

Склад продуктів

  • абрикос очищений – 1 кілограм;
  • цукор – 1 кілограм;
  • вода – 300 грам;
  • лимон – 2 часточки.

Відразу скажу, якщо абрикос кислий, то цукор можна збільшити грам на 200.

Змішайте цукор, воду і вичавіть туди пару часточок лимона. Отриману суміш помістіть в каструлю або таз і поставте на огонь. Доведіть до кипіння. Природно помішуючи. Вийде киплячий сироп. У нього додайте абрикос. На повільному вогні після закипання поваріть 10 хвилин.

Мішати потрібно дуже акуратно. Потім вимкніть газ, і дайте охолонути до кімнатної температури. Цю технологію потрібно виконати 3 рази. Тоді варення буде готове і м’якоть абрикоса не розвалиться.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: