Для цих котлет не потрібно купувати м’ясо, а тільки рибні консерви, сайру або сардини. Тому гора такої смакоти вам обійдеться зовсім дешево. Я готую вже тиждень їх, лише міняю гарніри.
Коли я вперше приготувала ці котлети, то навіть уявити не могла, що вийде настільки смачно. При цьому ніяких зусиль або багато часу не потрібно, все просто і швидко.
Які інгредієнт потрібні для приготування:
- Одна баночка сайри або сардин в олії;
- Одна цибулина;
- Дві картоплини;
- Одна ст. ложка манної крупи;
- Один яєчний жовток;
- Борошно або крохмаль;
- Перець, сіль в залежності від смаку.
Покроковий процес приготування:
Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте дуже дрібними кубиками.
Відкрийте банку з консервами, вміст перекладіть на ситечко, але олію не виливайте.
Зваріть картоплю і натріть за допомогою терки з дрібною фракцією.
Змішайте картоплю з нарізаною цибулею.
Розімніть консерви за допомогою вилки. Якщо є кістки, приберіть їх.
Додайте рибні консерви до картоплі з цибулею.
Тепер поперчіть масу (приблизно пів ч. Л.).
Посоліть за своїм смаком. Всипте манну крупу.
Гарненько перемішайте.
Додайте в масу жовток. Його можна замінити олією з консерви, тоді у вас вийде пісна страва.
Ще раз перемішайте добре.
Тепер можете формувати котлети. Щоб було зручніше, змочіть руки у холодній воді.
Обваляйте котлети в борошні або кукурудзяному крохмалі.
Сковорідку нагрійте і налийте трохи олії.
Смажте котлети з однієї й іншої сторони на вогні несильної інтенсивності до золотистого кольору.