Навіть у досвідчених кулінарів можуть бути проблеми з приготуванням філе птиці, адже найчастіше воно виходить сухим. Але цей рецепт допоможе приготувати саме соковите м’ясо без особливих зусиль. Філе виходить дуже смачним і готується просто.
Які інгредієнти потрібні:
- 500 г філе курки (можна індички);
- Два зубчики часнику;
- Одна чайн. ложка меду;
- Один білок;
- Одна чайн. ложка гірчиці;
- Дві стол. ложки крохмалю;
- Пару стол. ложок соєвого соусу;
- Одна стол. ложка соку лимона;
- Чорний перець, сіль на ваш смак;
- Дві чайн. ложки кунжуту.
Переходимо до процесу приготування курячого філе
Філе ріжемо на шматки, які буде зручно наколювати виделкою. Складаємо їх в глибокий посуд.
Солимо, перчимо і вливаємо сік лимона. Мішаємо і відставляємо в сторону на 20 хвилин.
В цей час в іншому посуді з’єднуємо мед, соєвий соус, гірчицю, кунжут і видавлюємо часник за допомогою преса. Розмішуємо до однорідного стану.
Білок збиваємо за допомогою віночка, всипаємо крохмаль і гарненько мішаємо. Крохмаль можна взяти будь-який.
Білок збиваємо за допомогою віночка, всипаємо крохмаль і гарненько мішаємо. Крохмаль можна взяти будь-хто.
Яєчно-крохмальну суміш переливаємо в м’ясо і мішаємо.
Наливаємо на сковорідку помірну кількість олії соняшниковій, нагріваємо і відправляємо філе. П’ять хвилин смажимо на максимальному вогні, весь час помішуючи.
Потім зменшуємо вогонь до середнього, вливаємо соус і обсмажуємо ще п’ять хвилин.
Після того, як м’ясо стало рум’яним, прибираємо з плити і подаємо.