І мені дуже сподобався результат: пишні, з вершковим смаком, з’їдаються без залишку. Виходять акуратні, рум’яні, для їх приготування знадобиться духовка. І я нарешті щось не зациклена на одній марці сиру – ці сирники однаково добрі з будь-якого сиру.
Необхідні продукти:
- сир – 500 г.,
- яйце – 1 шт.,
- цукор – 2 стол. ложки,
- сіль – дрібка,
- манка – 3 стол. ложки без верху,
- крохмаль будь-який – 2 стол. ложки
Сир будь-якої жирності розім’яти виделкою.
Додати яйце, цукор, сіль, манку і крохмаль. Перемішати до однорідності. Залишити на 20 хвилин.
Мокрими руками скачувати з маси кульки (забирати столовою ложкою), трохи приплюснути – сформувати сирники. Ні в чому не обвалювати.
Обсмажити до золотистого кольору. До готовності не доводити, обсмажувати менше хвилини.
Укласти сирники в форму (змащувати її не треба).
Зверху на кожен сирник покласти маленький шматочок вершкового масла.
Запекти до готовності: в розігрітій до 180 ° духовці – 8 хвилин.