Відкритий пиріг з сирною начинкою, яку можна замінити на будь-яку іншу. Тісто готується швидко та просто, з мінімуму продуктів, завжди ідеально виходить, підходить для рулетів та пиріжків.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 250 г;
- цукор, 100 г;
- дріжджі сухі, 7 г;
- сіль, дрібка;
- яйце, 1 шт;
- масло вершкове розтоплене, 60 г;
- борошно, 600 г;
- домашній сир, 360 г;
- цукор та сметана по 100 г;
- борошно, 2 ст.л;
- яйце, 1 шт.
Процес приготування
Змішуємо тепле молоко з цукром та дріжджами, залишаємо на 10 хвилин.
Додаємо в рідку основу сіль, яйце, розтоплене вершкове масло та перемішуємо.
Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке, не липке і піддатливе тісто.
Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Змішуємо сир і сметану, цукор та яйце, борошно, можна перебити занурювальним блендером до однорідності.
Тісто розкачуємо в круглий коржик і перекладаємо в лист, застелений пергаментом.
Виміряємо круглою формою середину і краї надрізаємо, потім загортаємо всередину, щоб зробити бортики, переплітаючи ці надрізані смужки.
У середину викладаємо сирну начинку, змащуємо борти яйцем або вершковим маслом, посипаємо за смаком кунжутом.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин.
Такий красивий, відкритий пиріг ви можете робити з варенням, свіжими сливами та персиками, вишнею та іншими ягодами та фруктами, посипавши їх зверху цукром.