Сьогодні пропоную рецепт дуже смачної закуски на зиму з кабачків і квасолі. Закуска виходить дуже ситною і завжди виручає в піст. Та й ще відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки.
Необхідні продукти:
Вага всіх овочів в очищеному вигляді.
- 2 кг кабачків
- 350 г цибулі
- 200 г моркви
- 1 кг помідорів
- 250 г сухої квасолі
- 5-6 зубчиків часнику
- 150 мл соняшникової олії
- 2 ст л солі
- 3 ст л цукру
- 40 мл 9% оцту
- червоний гострий перець і чорний мелений
Покроковий процес приготування:
Насамперед суху квасолю перебираємо, якщо є пошкоджені боби відбираємо, потім добре миємо й заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч, щоб квасоля добре набухла.
Для приготування цієї закуски можна також використовувати свіжу квасолю, просто відварити її до готовності.
Квасоля простояла ніч, добре набухла, промиваємо, і заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на плиту і варимо до готовності. Солити квасолю не треба.
Квасоля зварилася, відкидаємо її на друшляк.
Для приготування закуски я буду використовувати перерослі, зрілі кабачки. З такими кабачками закуска виходить більш наваристою і ситною.
Кабачки миємо, очищаємо від шкіри, м’якоті і насіння. Нарізаємо на шматочки.
У посуд в якій будемо варити закуску наливаємо соняшникову олію і ставимо на плиту щоб олія розжарилася.
У розігріту олію закладаємо цибулю нарізану великим кубиком. Цибуля прокипіла 2-3 хвилини, стала прозорою, закладаємо моркву натерту на великій тертці.
Добре все перемішуємо і смажимо 5 хвилин, щоб морква увібрала олію.
Потім вливаємо помідори подрібнені в блендері або пропущені через м’ясорубку.
Накриваємо кришкою і даємо закипіти.
Додаємо сіль, цукор і варимо 20 хвилин з моменту закипання.
Помідори добре уварилися, закладаємо підготовлені кабачки, розмішуємо, накриваємо кришкою і даємо закипіти.
Кабачки закипіли, закладаємо зварену квасолю, і варимо під кришкою з моменту закипання 25-30 хвилин.
За п’ять хвилин до готовності додаємо червоний гострий і чорний мелений перець, 9% оцет, пробуємо на смак, якщо треба доводимо до смаку. Я додала ще трохи цукру.
Готову закуску киплячою розкладаємо по сухих стерилізованим банкам, на дно кожної баночки я кладу по 2-3 зубчики часнику, але це за бажанням, закатуємо, перевертаємо догори дном, можна укутати і залишаємо остигати. Зберігаються заготовки в темному місці при кімнатній температурі.
Смачних всім заготовок!