Відмінна печінка з грушами: покроковий рецепт

Ті, хто не любить печінку, обов’язково поміняють свою думку, спробувавши таку апетитну страву. Найголовніше – правильно приготувати і не пережарити. Від такої печінки просто складно відірватися. Вона відмінно поєднується з солодкуватою грушею і золотистою цибулею. Рекомендую кожній господині взяти цей рецепт на замітку.

Необхідні інгредієнти

  • 600 гр яловичої печінки
  • 30 гр вершкового масла
  • 2 ріпчасті цибулі
  • половина чайної ложки запашного перцю
  • 50 мл води
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • 30 мл соняшникової олії
  • 2 груші
  • половина чайної ложки коріандру
  • 150 мл білого сухого вина
  • 100 мл вершків

Покроковий процес приготування яловичої печінки

В першу чергу добре промиваємо печінку і очищаємо від плівок. Після чого видаляємо протоки і нарізаємо великими шматочками.

Розігріваємо сковороду з олією і відправляємо в неї підготовлену печінку обсмажуватися до рум’яної скоринки. Смажимо не більше 7 хвилин. При цьому процесі потрібно посолити і поперчити. Після закінчення потрібного часу перекладаємо печінку в окрему ємність.

У цій же сковороді з жиром обсмажуємо часточки груш. Потім теж перекладаємо в окрему ємність.

Після чого сюди відправляємо цибулю, попередньо нарізану тонкими кільцями. При цьому в сковороду потрібно додати трохи вершкового масла. Сипем коріандр і запашний перець. Добре все перемішуємо і обсмажуємо цибулю до карамельного відтінку.

Після закінчення потрібного часу вливаємо сюди воду і вино. Постійно помішуючи, тушкуємо до випареної наполовину рідини.

Після чого вливаємо сюди вершки і доводимо до кипіння. Потім розміщуємо підготовлену печінку і накриваємо сковорідку кришкою. Смажимо ці інгредієнти пару хвилин. Після чого печінка готова. Подаємо її з грушами.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: