Ті, хто не любить печінку, обов’язково поміняють свою думку, спробувавши таку апетитну страву. Найголовніше – правильно приготувати і не пережарити. Від такої печінки просто складно відірватися. Вона відмінно поєднується з солодкуватою грушею і золотистою цибулею. Рекомендую кожній господині взяти цей рецепт на замітку.
Необхідні інгредієнти
- 600 гр яловичої печінки
- 30 гр вершкового масла
- 2 ріпчасті цибулі
- половина чайної ложки запашного перцю
- 50 мл води
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- 30 мл соняшникової олії
- 2 груші
- половина чайної ложки коріандру
- 150 мл білого сухого вина
- 100 мл вершків
Покроковий процес приготування яловичої печінки
В першу чергу добре промиваємо печінку і очищаємо від плівок. Після чого видаляємо протоки і нарізаємо великими шматочками.
Розігріваємо сковороду з олією і відправляємо в неї підготовлену печінку обсмажуватися до рум’яної скоринки. Смажимо не більше 7 хвилин. При цьому процесі потрібно посолити і поперчити. Після закінчення потрібного часу перекладаємо печінку в окрему ємність.
У цій же сковороді з жиром обсмажуємо часточки груш. Потім теж перекладаємо в окрему ємність.
Після чого сюди відправляємо цибулю, попередньо нарізану тонкими кільцями. При цьому в сковороду потрібно додати трохи вершкового масла. Сипем коріандр і запашний перець. Добре все перемішуємо і обсмажуємо цибулю до карамельного відтінку.
Після закінчення потрібного часу вливаємо сюди воду і вино. Постійно помішуючи, тушкуємо до випареної наполовину рідини.
Після чого вливаємо сюди вершки і доводимо до кипіння. Потім розміщуємо підготовлену печінку і накриваємо сковорідку кришкою. Смажимо ці інгредієнти пару хвилин. Після чого печінка готова. Подаємо її з грушами.