Відмінна запечена картопля по-домашньому

Запечена картопля набагато корисніша приготованої у вигляді пюре або смаженої. Така картопля може стати прекрасним гарніром на святковому столі. Мало хто зможе встояти перед її неймовірним ароматом і шикарною скоринкою. І вона досить швидко розлетиться зі святкового столу. Так що, ми рекомендуємо готувати її відразу в подвійному обсязі.

Необхідні продукти

  • 1,5 кілограма картопля
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 столова ложка паприки
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками. Перекладаємо в каструлю, промиваємо, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Відкидаємо її на друшляк, варити не потрібно!

Деко змащуємо рослинною олією і перекладаємо на нього картоплю. Зверху солимо і перчимо до смаку, а також присипаємо паприкою. Зверху видавлюємо через прес часник і ретельно перемішуємо, а потім розподіляємо.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 40 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: