Запечена картопля набагато корисніша приготованої у вигляді пюре або смаженої. Така картопля може стати прекрасним гарніром на святковому столі. Мало хто зможе встояти перед її неймовірним ароматом і шикарною скоринкою. І вона досить швидко розлетиться зі святкового столу. Так що, ми рекомендуємо готувати її відразу в подвійному обсязі.
Необхідні продукти
- 1,5 кілограма картопля
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка паприки
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками. Перекладаємо в каструлю, промиваємо, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Відкидаємо її на друшляк, варити не потрібно!
Деко змащуємо рослинною олією і перекладаємо на нього картоплю. Зверху солимо і перчимо до смаку, а також присипаємо паприкою. Зверху видавлюємо через прес часник і ретельно перемішуємо, а потім розподіляємо.
Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 40 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.