Відмінні закуски: прості і швидкі рецепти

Закуски – це ті частування, які прийнято подавати перед основними стравами.

До недавнього часу список закусок обмежувався бутербродами, соліннями і копченостями. Але зараз це можуть бути приголомшливі страви, які сподобаються навіть самому вишуканому гурману. Рецептів існує багато, але кожну господиню цікавлять саме ті страви, які просто і швидко готуються. Ми підготували для вас добірку закусок, які готуються за лічені хвилини і складаються з мінімальної кількості інгредієнтів.

Сирні палички

Складові

  • тісто для спринг-ролів – 12 аркушів
  • моцарелла – 12 паличок
  • ковбаса пепероні – 1 палиця
  • соняшникова олія – 2 л

Приготування

Моцареллу наріжте, щоб вийшло 12 паличок, пепероні наріжте кружечками.

Один лист тіста розкладіть на робочу поверхню, на нього викладіть паличку моцарели, уздовж неї покладіть кружечок ковбаси і загорніть начинку в тісто, скачавши рулетом.

Краї рулету змочіть водою і підігніть. Поки будете готувати інші палички, цю накрийте мокрим рушником.

У каструлі розігрійте олію до 180 градусів, викладіть 3-4 палички і обсмажте їх з усіх боків до золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини). Проробіть це з рештою рулетиками.

Перед подачею обсушити сирні палички паперовими рушниками.

Рулет з сиром і шинкою

Складові

  • тісто для піци – 1 упак.
  • шинка – 30 г
  • терта моцарелла – 1 скл.
  • петрушка за смаком

Приготування

Розкачайте тісто для піци в прямокутник, викладіть на нього рівномірно скибочки шинки, посипте сиром.

Поверніть тісто в трубочку, з’єднайте краї.

Змастіть деко олією і викладіть на нього рулет швом вниз.

Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте рулет на 50 хвилин випікатися.

Перед тим як різати закуску на шматочки, дайте їй 10 хвилин постояти.

Перець з сиром

Складові

  • солодкий перець – 680 г
  • козячий сир, змішаний з нарізаним часником і травами – 340 г
  • мед – 1 ст. л.

Приготування

Перці розріжте навпіл, видаліть насіння.

Застеліть деко пергаментним папером, викладіть на нього перці (як човники).

Начиніть їх сиром, злегка збризніть медом, посоліть.

Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте перці 10 хвилин. Подавайте теплими.

Запечений брі

Складові

  • сир брі – 230 г
  • вишневе варення – 0,3 скл.
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • хліб, крекери для подачі

Приготування

Акуратно зріжте з одного боку брі скориночку товщиною приблизно 0,5 см.

Сир брі покладіть в центр листа для випічки.

У мисці змішайте бальзамічний оцет і варення.

Розподіліть варення по сиру, відступаючи від краю 2,5 см. Зверху покладіть зрізану верхівку сиру.

Змастіть деко олією. Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте сир на 10 хвилин запікатися. Періодично дивіться, щоб варення не почало витікати і підгорати.

Перекладіть сир на тарілку і подавайте з хлібом або крекерами.

Відмінні закуски: прості і швидкі рецепти

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: