Закуски – це ті частування, які прийнято подавати перед основними стравами.
До недавнього часу список закусок обмежувався бутербродами, соліннями і копченостями. Але зараз це можуть бути приголомшливі страви, які сподобаються навіть самому вишуканому гурману. Рецептів існує багато, але кожну господиню цікавлять саме ті страви, які просто і швидко готуються. Ми підготували для вас добірку закусок, які готуються за лічені хвилини і складаються з мінімальної кількості інгредієнтів.
Сирні палички
Складові
- тісто для спринг-ролів – 12 аркушів
- моцарелла – 12 паличок
- ковбаса пепероні – 1 палиця
- соняшникова олія – 2 л
Приготування
Моцареллу наріжте, щоб вийшло 12 паличок, пепероні наріжте кружечками.
Один лист тіста розкладіть на робочу поверхню, на нього викладіть паличку моцарели, уздовж неї покладіть кружечок ковбаси і загорніть начинку в тісто, скачавши рулетом.
Краї рулету змочіть водою і підігніть. Поки будете готувати інші палички, цю накрийте мокрим рушником.
У каструлі розігрійте олію до 180 градусів, викладіть 3-4 палички і обсмажте їх з усіх боків до золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини). Проробіть це з рештою рулетиками.
Перед подачею обсушити сирні палички паперовими рушниками.
Рулет з сиром і шинкою
Складові
- тісто для піци – 1 упак.
- шинка – 30 г
- терта моцарелла – 1 скл.
- петрушка за смаком
Приготування
Розкачайте тісто для піци в прямокутник, викладіть на нього рівномірно скибочки шинки, посипте сиром.
Поверніть тісто в трубочку, з’єднайте краї.
Змастіть деко олією і викладіть на нього рулет швом вниз.
Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте рулет на 50 хвилин випікатися.
Перед тим як різати закуску на шматочки, дайте їй 10 хвилин постояти.
Перець з сиром
Складові
- солодкий перець – 680 г
- козячий сир, змішаний з нарізаним часником і травами – 340 г
- мед – 1 ст. л.
Приготування
Перці розріжте навпіл, видаліть насіння.
Застеліть деко пергаментним папером, викладіть на нього перці (як човники).
Начиніть їх сиром, злегка збризніть медом, посоліть.
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте перці 10 хвилин. Подавайте теплими.
Запечений брі
Складові
- сир брі – 230 г
- вишневе варення – 0,3 скл.
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- хліб, крекери для подачі
Приготування
Акуратно зріжте з одного боку брі скориночку товщиною приблизно 0,5 см.
Сир брі покладіть в центр листа для випічки.
У мисці змішайте бальзамічний оцет і варення.
Розподіліть варення по сиру, відступаючи від краю 2,5 см. Зверху покладіть зрізану верхівку сиру.
Змастіть деко олією. Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте сир на 10 хвилин запікатися. Періодично дивіться, щоб варення не почало витікати і підгорати.
Перекладіть сир на тарілку і подавайте з хлібом або крекерами.