Пропоную рецепт приготування дуже смачних, ароматних і ніжних рогаликів, які будуть відмінним доповненням до чаю або кави.
У цьому рецепті використовується бездріжджове тісто на сметані.
В якості начинки можна використовувати все що завгодно, наприклад: повидло, варення, сир або як в моєму випадку варене згущене молоко.
Знадобиться:
- Сметана – 200 гр.
- Вершкове масло – 200 гр.
- Борошно – 400 гр.
- 1/4 ч. л. солі
- 0.5 ч. л. соди
Начинка:
- Згущене молоко варене – 1 банка.
Вершкове масло дістати заздалегідь з холодильника, воно має бути м’яке-м’яке.
Тепер в масло додаємо сметану, її так само бажано заздалегідь дістати з холодильника. Далі додаємо сіль і соду.
Відразу ж все борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним.
Накриваємо і прибираємо тісто відпочити в холодильник на 15-20 хвилин.
Тісто відпочило тепер для зручності ділимо його на 2 частини.
Першу частину тіста розгортаємо в коло. Далі це коло ділимо на сегменти.
Широкий край трохи надрізаємо. Викладаємо начинку.
Скручуємо від широкого краю до вузького. Так чинимо з усім тістом.
Готові заготовки викладаємо на деко застелене папером для випічки і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові рогалики посипати щедро цукровою пудрою.
Готуються швидко, виходить багато.