Виявляється, я завжди неправильно варив яйця. Показую як треба, щоб яйця не лопалися та легко чистилися

Скільки б я не намагався, у мене завжди яйця після варіння були луснуті і жахливо чистилися, мене це завжди виводило з себе, починаєш чистити яйця і майже весь білок залишається на шкаралупі, потім стоїш і думаєш, що робити, чи викинути, чи відколупати ці шматочки.

А коли на салат потрібно зварити яйця або нафарширувати на святковий стіл, просто біда, купу нервів витратиш і все без толку. Тоді я вирішив, що потрібно обов’язково знайти спосіб, який вирішить раз і назавжди цю проблему і я знайшов його і хочу поділитися з вами.

Тепер після варіння яйця без тріщин та ідеально чистяться, виявляється все дуже просто. Спочатку треба дістати яйця з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Я завжди зберігаю курячі яйця у холодильнику, хоча знаю людей, які залишаю їх просто на полиці у шафі.

Виявляється, я завжди неправильно варив яйця. Показую як треба, щоб яйця не лопалися та легко чистилися

Перед тим як варити яйця я їх обов’язково мию під водою з губкою. Особисто я переживаю за своє здоров’я, тому що на яйцях може бути різний бруд і невідомо, де і як вони зберігалися.

Потім беру невелику каструльку, наливаю в неї воду і даю закипіти, обов’язково додаю одну чайну ложку солі, це робиться для збільшення щільності води, щоб яйця не бовталися сильно в каструлі і не билися об краї, а так само, щоб не витік білок, якщо на яйці випадково була невелика тріщина.

Сіль не гарантія, що яйця ідеально зваряться і легко чиститимуся, тому я проробляю одну просту маніпуляцію, про яку сам дізнався зовсім недавно.

Виявляється, я завжди неправильно варив яйця. Показую як треба, щоб яйця не лопалися та легко чистилися

Для цього я беру звичайну голку, а краще з капелюшком, як на фото. За допомогою голки в тупій частині яйця робимо отвір, боятися не потрібно, білок пошкоджений не буде, тому дійте сміливо та впевнено.

Виявляється, я завжди неправильно варив яйця. Показую як треба, щоб яйця не лопалися та легко чистилися

Коли яйця будуть варитися, через отвір, який зробили в яйцях, буде проникати вода з сіллю і після варіння вони будуть ідеально чиститися. Ах так, мало не забув, яйця потрібно варити не 5-6 хвилин, а 10 хвилин.

Через 10 хвилин, злити гарячу воду і залити яйця холодною, а краще крижаною водою, я ще дістаю з морозилки кубики льоду і кладу у воду до яєць.

Виявляється, я завжди неправильно варив яйця. Показую як треба, щоб яйця не лопалися та легко чистилися

Чекаю хвилин 10 і дістаю яйця з води, після всіх дій вони добре очистяться, шкаралупа не прилипатиме до білка і ви будете задоволені. Звичайно може бути все це довго, але запевняю, якщо ви хочете зварити яйця для святкового столу, щоб вони були красиві, то скористайтеся моєю порадою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: