Вишневе варення у власному соку без варіння ягід

Готуємо вишневе варення у власному соку. Ягоди, як свіжі.

Продукти:

  • вишня – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 200 мл;
  • лимонна кислота 3-5 г.

Як приготувати вишневе варення:

У воду додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Потім додаємо лимонну кислоту і варимо ще 7 хвилин, періодично помішуючи.

Вишню миємо й даємо стекти воді.

Заливаємо вишню гарячим сиропом і акуратно втоплюємо вишню в сироп, даємо постояти 10 хвилин.

Потім зливаємо сироп, знову доводимо до кипіння, варимо 7 хвилин і заливаємо вишню.

Перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин.

Зливаємо сироп, варимо 7 хвилин.

В цей час розкладаємо ягоди по стерилізованим банкам і заливаємо киплячим сиропом.

Закатуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Вдалих вам заготовок!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: