Високий, рівний, пишний бісквіт для торта – відмінний рецепт

У мене завжди виходить високий, рівний, пишний бісквіт для торта, тому що я печу його за класичним рецептом.

Необхідні продукти:

  • 6 яєць
  • 1 склянка (200 мл) цукру
  • 1 склянка (200 мл) борошна

Покроковий процес приготування:

Обережно відокремити білки від жовтків в різні миски.

Жовтки збити з 1/2 склянки цукру до отримання пишної білої маси.

Білки збити до стійкої піни: спочатку збити в піну одні білки, потім частинами додавати цукор.

Збивати не обов’язково міксером, я збиваю звичайним віночком.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

До жовтків додати 1/3 збитих білків.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Перемішати, перевертаючи масу, від стінок посуду до центру.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Сюди ж просіяти пшеничне борошно вищого сорту.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Вмішати борошно також перевертаючими рухами.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Покласти решту збитих білків.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Таким же чином перемішати, щоб зберегти легкість білків.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Дно форми застелити пергаментом (вирізати з паперу коло потрібного розміру), змастити олією.

Стінки форми не змащувати, щоб бісквіт випікся рівним, без опуклою верхівки.

Вилити тісто у форму. Обов’язково покрутити її пару раз в одну сторону і 2-3 рази злегка вдарити формою об стіл – бісквіт буде не тільки рівним, але і однорідним, дрібнопористі.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах до готовності.

Духовку НЕ ВІДКРИВАТИ, поки тісто не зарум’яниться. Тільки тоді відкрити дверцята і перевірити готовність зубочисткою (вона повинна залишитися сухою, без слідів тіста).

Приблизно знадобиться 45 хвилин.

Високий, рівний, пишний бісквіт для торта - відмінний рецепт

Форму з готовим бісквітом перевернути догори дном на аркуш паперу.

Коли охолоне – витягти з форми.

В принципі, остиглий бісквіт можна розрізати на коржі і зібрати торт. Але краще загорнути його в плівку і залишити на столі на добу. Структура бісквіта стане ще кращою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: