Листкове тісто є одним із найбільш затребуваних для випічки хлібобулочних виробів. Ми в сучасному світі не можемо уявити прилавки магазинів без листкових плюшок та булочок. Проте, готувати самостійно страву ніхто не хоче, бо процес є трудомістким. Покажемо, як легко і швидко зробити листкове тісто.
Інгредієнти для листкового тіста:
- борошно – 3 склянки;
- вершкове масло – 300 г;
- пиво – 1 склянка.
Приготування листкового тіста:
Для цього рецепту вам знадобиться машина для подрібнення. За допомогою цього виду техніки ми збережемо масло всередині тіста холодним.
Висипаємо в тару подрібнювача борошно і кладемо туди вершкове масло. Заздалегідь ріжемо масло на кубики.
Розбиваємо продукти в крихту подрібнювачем. Можна зробити і руками, але працювати доведеться максимально швидко, щоб масло не розтануло від тепла рук.
Виливаємо в отриману крихту пивний напій, подрібнюємо протягом 10 хвилин.
Забираємо тісто в холодне місце на 30-40 хвилин.
У результаті ми отримуємо листкове тісто, з якого можна приготувати багато випічки. Від простих пирогів до печива, це тісто підійде для чого завгодно, оскільки воно універсальне.