Взимку їм “свіжі” помідори. Ні солі, ні спецій, ні кислоти

Я обожнюю мариновані помідори, однак, довгий час не могла підібрати для себе ідеальний рецепт маринованих помідорів. У минулому році спробувала закрити помідори за рецептом моєї подруги, яка працює шеф-кухарем в одному елітному столичному ресторані. Взимку, коли я відкрила першу банку я була вражена. Таких смачних, соковитих і ароматних маринованих помідорів я ще не їла. На смак вони майже як свіжі. Можете собі тільки уявити, яке це щастя посеред морозної зими знову відчути солодкий смак літа!

Ділюся з вами цим чудовим рецептом маринованих помідорів по-новому. Як не дивно, але цей рецепт дуже простий і швидкий. Для приготування маринаду не потрібні ні сіль, ні кислота, ні спеції. Як то кажуть, все геніальне – просто, тому давайте приступати.

Для маринування я завжди вибираю маленькі і тверді помідори, найкраще підходять для цього «вершки». Не беріть великі, м’які, дуже соковиті або перезрілі плоди, інакше помідори втратять свою структуру, а разом з нею і смак.

Помідори потрібно промити кілька разів в проточній воді і висушити їх за допомогою кухонних рушників. Далі потрібно розрізати помідори навпіл і видалити плодоніжки. Я зазвичай розрізаю помідори навскіс, а не рівно посередині. Завдяки цьому, плодоніжка залишається на одній половинці, а це дуже заощадить ваш час і сили.

Далі необхідно підготувати банки. Їх разом з кришками слід простерилізувати. Незважаючи на те, що банки разом з помідорами ми будемо стерилізувати ще раз, первинна стерилізація просто таки необхідна.

У стерилізовані банки складіть половинки помідорів і залийте їх кип’яченою водою. Важливо, щоб вода була кімнатної температури. Не можна заливати помідори кип’ятком, інакше від них відокремитися шкіра, і помідори втратять свою форму. Також не слід заливати помідори холодною водою, інакше вони не зможуть замаринуватися. Крім кип’яченої води і помідорів, в банки більше нічого ставити не потрібно.

Взимку їм "свіжі" помідори. Ні солі, ні спецій, ні кислоти

Готові банки я закриваю кришкою і ставлю в каструлю стерилізуватися. Попередньо дно каструлі слід застелити вафельним кухонним рушником, а воду слід заливати теплу, а не гарячу, інакше банки можуть лопнути.

Літрові банки слід стерилізувати 15-20 хвилин після закипання води. Для півлітрових достатньо 10-15 хвилин.

Після стерилізації витягніть банки з каструлі, і закрутіть кришками, поки вони ще гарячі. Переверніть банки догори дном. Перевернуті банки я не накриваю пледом або теплою ковдрою, а просто залишаю в такому стані, поки вони не охолонуть. Охолоджені банки можна зберігати в коморі, в підвалі, в холодильнику і просто на кухні. Головне, щоб місце для зберігання було більш-менш прохолодним.

Взимку їм "свіжі" помідори. Ні солі, ні спецій, ні кислоти

Мариновані за таким рецептом помідори не втрачають свого кольору, форми і смаку. Взимку я зазвичай готую з них салати, а маринад часто використовую для приготування борщу.

Сподіваюся, мій рецепт маринування помідорів вам сподобається, адже їх смак неможливо відрізнити від свіжих!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: