Взимку оближеш пальчики! Варення з полуниці без труднощів

Варення з полуниці, рецепт приготування

Один з найпростіших і вдалих рецептів полуничного варення – ягода залишається ароматною і корисною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 900 г;
  • вода – 350 мл;
  • лимонний сік від половини лимона або лимонна кислота – 0.5 ч.л.

Процес приготування полуничного варення

Ягоди промиваємо і просушуємо на рушнику.

Порада: вибирайте ягоди середнього розміру або великі розріжте на 2 частини.

Воду змішуємо з цукром і лимонним соком або лимонною кислотою.

Коли сироп закипить, всипаємо ягоди.

На великому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 40 хвилин.

Порада: таким чином ви можете варити будь-яку ягоду і фрукти, тільки якщо варите вишню, лимонний сік або лимонну кислоту не додавайте.

Варення можна розливати гарячим по банках або охолодити варення і розлити по чистим, стерилізованим банкам.

Таке варення дуже підходить для млинців, як просочення для тортів і для різного роду десертів.

Можна варення відправити на дві доби в холодильник щоб воно застигло і потім переставити в комору або в підвал. У варення зберігаються ягоди цілими і щільними, тому і вибирайте маленькі ягідки або середнього розміру.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: