Взимку собі дякую скажете. Мариновані огірочки для “Олів’є”

Такі огірки я використовую в олів’є разом із зеленим горошком.

Складові:

  • Огірки.
  • Зелений горошок свіжий або заморожений.
  • Часник – 2 зубчики на банку обсягом 1 л.
  • Кріп.
  • Листя хрону.

Для маринаду з розрахунку на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Цукор – 2 ст. ложки.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь огірки необхідно замочити в холодній воді на 6-8 годин. Потім у огірків з двох сторін обрізати “кінчики”.

2. Зелений горошок необхідно відварити з моменту закипання протягом 15 хвилин, а потім добре промити. Кількість зеленого горошку можете використовувати за своїм бажанням.

3. На дно кожної банки відправити кріп, листя хрону і часник. Потім щільно укласти огірки і зелений горошок.

4. Наповнені банки залити кип’ятком доверху. Прикрити кришками і залишити на 10 хвилин. Так необхідно залити 2 рази.

5. Маринад з розрахунку на 1 літр. води. У каструлю налити воду, відправити туди ж 1 ст. ложку солі і 2 ст. ложки цукру. Гарненько перемішати і після закипання варити 3 хвилини.

6. Банки з огірками залити гарячим маринадом. У кожну банку відправити по 1 ч. ложці оцтової есенції 70%. Щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: