Такі огірки я використовую в олів’є разом із зеленим горошком.
Складові:
- Огірки.
- Зелений горошок свіжий або заморожений.
- Часник – 2 зубчики на банку обсягом 1 л.
- Кріп.
- Листя хрону.
Для маринаду з розрахунку на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
1. Заздалегідь огірки необхідно замочити в холодній воді на 6-8 годин. Потім у огірків з двох сторін обрізати “кінчики”.
2. Зелений горошок необхідно відварити з моменту закипання протягом 15 хвилин, а потім добре промити. Кількість зеленого горошку можете використовувати за своїм бажанням.
3. На дно кожної банки відправити кріп, листя хрону і часник. Потім щільно укласти огірки і зелений горошок.
4. Наповнені банки залити кип’ятком доверху. Прикрити кришками і залишити на 10 хвилин. Так необхідно залити 2 рази.
5. Маринад з розрахунку на 1 літр. води. У каструлю налити воду, відправити туди ж 1 ст. ложку солі і 2 ст. ложки цукру. Гарненько перемішати і після закипання варити 3 хвилини.
6. Банки з огірками залити гарячим маринадом. У кожну банку відправити по 1 ч. ложці оцтової есенції 70%. Щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.