Взимку з’їли 30 банок, тепер готую більше! Заготівля огірків для зимових салатів

Дуже часто смак салату можна зіпсувати не смачним огірком. Пропоную спробувати вам рецепт огірочків, які чудово підходять до самих різних салатів, до розсольнику, до солянки. Огірочки в міру солоні, в міру гострі і пікантні.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки – 1.5 кг;
  • морква – 1 шт;
  • листя хрону – кріп;
  • приправа для консервації огірків по 1 ч.л на банку;
  • лавровий лист і часник по 1-2 шт в банку.

Для приготування 1 л маринаду необхідно:

  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • оцет 9% – 50 мл.

Процес приготування огірків для зимових салатів

Я брав 5 банок по 500 г – якраз невелика порція огірків, які не будуть застоюватися в холодильнику.

Стерилізуємо банки і кришки.

Промиваємо огірки і ріжемо кубиком так, як вам зручно для салату.

Морква натираємо на фігурній тертці або просто ріжемо тонкими кружечками.

У кожну банку укладаємо лавровий лист, часник, листя хрону, гілочки або парасольки кропу, перець, кружечки моркви.

Огіркові кубики укладаємо щільно.

Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини, вливаємо оцет, варимо ще протягом 1 хвилини.

Заливаємо банки маринадом до самого верху. Закручуємо кришки.

Перевертаємо банки, вкриваємо і залишаємо охолоджуватись.

Зберігати консервацію можна в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.

Порада: в принципі, в рецепті є всі необхідні інгредієнти, але якщо ви любите спеції, тоді додавайте і їх.

Спеції на кшталт гвоздики, краще не додавати – салатний варіант огірків смачніше з натуральним смаком маринованого огірка, занадто яскравий аромат і смак спеції буде псувати смак салату. Наприклад, того ж олів’є.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: