З гарбуза я роблю гарбузовий сік, який не відрізнити від магазинного (ділюся рецептом перевіреним роками)

Сьогодні хочу поділиться рецептом гарбузового соку. Я практично весь урожай пускаю на гарбузовий сік. Сім’я його п’є з величезним задоволенням. Сік виходить дуже і дуже смачний.

Необхідні продукти:

  • Гарбуз – 3 кг (вага очищеного гарбуза)
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 2 літри
  • Лимонна кислота – 10 гр (2 чайної ложки)

Покроковий процес приготування

Гарбуз почистимо і поріжемо на шматочки.

У каструлю наливаємо 2 літри холодної води, кладемо гарбуз. Ставимо на вогонь варимо до готовності, приблизно 10 хвилин з моменту закипання.

З гарбуза я роблю гарбузовий сік, який не відрізнити від магазинного (ділюся рецептом перевіреним роками)

Тепер разом з відваром пропускаємо через соковижималку або пробиваємо блендером або протерти через сито.

З гарбуза я роблю гарбузовий сік, який не відрізнити від магазинного (ділюся рецептом перевіреним роками)

Додаємо цукор, лимонну кислоту. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Кип’ятимо поки не перестане утворюватися пінка.

Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо стерилізованими кришками.

З гарбуза я роблю гарбузовий сік, який не відрізнити від магазинного (ділюся рецептом перевіреним роками)

Банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: