Пікантна і ароматна закуска з овочів, прекрасне доповнення до основних страв. Часто готую на пікніки і до шашликів. Дуже смачно, як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 300 г;
- баклажани, 400 г;
- перець солодкий, 1 шт;
- цибулю і моркву по 1 шт.
Для приготування заправки необхідно:
- соус Тонкацу і соєвий соус по 3 ст.л;
- сік лимонний, 1 ч.л;
- мед, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 2 ст.л.
Процес приготування
Овочі промиваємо і ріжемо брусочками. Спочатку обсмажуємо цибулю і моркву на олії до м’якості.
Додаємо інші овочі, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
У ємності змішуємо всі інгредієнти для соусу і заливаємо його в овочі, змішуємо і тушкуємо до загустіння. Коли маса стане злегка карамелізованою, знімаємо сковорідку з плити.
Подаємо в гарячому вигляді або охолоджуємо і ставимо у вигляді холодної закуски до решти страв. Овочі просто чудові, пікантні, можна додати трохи часнику і багато зелені.