Забутий рецепт 50-х років! Так готувала моя бабуся

Задаєтеся питанням, як отримати смачні котлети? Відповідь на це питання дасть рецепт моєї бабусі. Повторити її варіант приготування вийде і в інших господарок, потрібно лише дотримуватися вказівок.

Інгредієнти для котлет:

  • Панірувальні сухарі – 200 г.;
  • Рис – 200 г.;
  • Вода – 250 мл;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Фарш – 500 г.;
  • Соняшникова олія – 50 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Кип’яток – 600 мл.

Приготування котлет:

Перед початком необхідно ретельно промити рис кілька разів.

Далі ми в окремій тарі змішуємо 100 г панірувальних сухарів та воду. Залишаємо на 5-10 хвилин набухати.

Часник та цибулю подрібнюємо максимально дрібно, для цього можна використовувати блендер. Додаємо цибулю та часник у фарш.

М’ясо з цибулею солимо і перемішуємо вилкою або лопаткою. Викладаємо до фаршу набряклі панірувальні сухарі, розбиваємо яйце і висипаємо чорний мелений перець. Спочатку перемішуємо м’ясну масу вилкою, потім можна мішати руками.

За допомогою столової ложки формуємо котлети. Соняшникову олію підігріваємо на сковороді. Смажити котлети на середньому вогні, з кожного боку по 2 хвилини.

Далі на чисту сковороду висипаємо рис та обсмажуємо протягом 3 хвилин. Виливаємо до рису кип’яток і тушкуємо крупу під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.

Забутий рецепт 50-х років! Так готувала моя бабуся

Викладаємо в рис вершкове масло та рівномірно розподіляємо котлети. Продовжуємо готувати під закритою кришкою 10 хвилин.

Таким чином ми отримуємо ситну вечерю. Цей рецепт швидкий та економічний.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: