Заготівка грузинської аджики на зиму

Інгредієнти на 2 восьмисот грамові банки:

  • 1 кг червоного перцю чилі
  • 500 г солодкого червоного перцю
  • 100 г часнику
  • по 50 г кінзи, зелені селери і петрушки
  • 30 мл оцту
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 250 г великої нейодованої солі
  • рослинна олія

Процес приготування грузинської аджики

1. Чилі розкладіть на великому підносі на 3 диби в тіні щоб підв’ялились. Потім змастіть руки рослинною олією або надіньте рукавички і видаліть плодоніжки.

2. Закип’ятіть оцет і остудіть. Прокрутіть всі підготовлені продукти через м’ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні, ретельно перемішайте дерев’яною ложкою.

3. Додайте коріандр і сіль, влийте оцет і залиште настоюватися на 2-3 дня, час від часу перемішуючи аджику. Розкладіть по банкам, налийте зверху тонкий шар рослинного масла і закрийте. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: