Заготівля маринованих помідорів на зиму. Який оцет краще використовувати: 9 або 6%

Від міцності оцту багато в чому залежить смак маринованих овочів, які ми всі заготовляємо на зиму. Одним подобається, щоб маринад був кисліший, інші віддають перевагу більш м’якому смаку.

Тому, при виборі оцтової кислоти, орієнтуйтеся на свій власний смак і якщо в рецепті вказується 9%, але ви любите солодші смаки, тоді додавайте 6%.

У будь-якому випадку заміни оцту, враховуйте концентрацію, щоб консервація не здулася, вийшла з потрібним смаком і ароматом. Тому завжди правильно проводьте розрахунки, щоб в результаті не отримати занадто різкий смак або навпаки, несмачну консервацію.

Ці правила працюють не тільки з помідорами, але і з огірками, кабачками, салатами з овочів, як просто стерилізованими, так і попередньо тушкованими, а потім стерилізованими.

Заготівля маринованих помідорів на зиму. Який оцет краще використовувати: 9 або 6%

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: