Заготівля на зиму «Особлива», готую спеціально для святкового столу

Заготівля на зиму «Особлива». Мене така оригінальна закуска виручає, коли потрібно швидко накрити святковий стіл. Я її навіть на новорічний стіл подаю, так як вона не тільки очманіло смачна, а й красиво виглядаємо на столі.

Необхідні продукти на 2 банки об’ємом 1 літр:

  • перець болгарський – 10-12шт (1кг)
  • баклажани – 4 шт (1кг)
  • кріп – 1 пучок
  • петрушка – 1 пучок
  • часник – 20зуб
  • лавровий лист – 2-4шт
  • перець духмяний горошком – 2-4шт
  • перець чорний горошком – 6-12 шт

Для маринаду:

  • вода – 300мл
  • цукор – 100г
  • сіль – 1ст.л
  • оцет 9% – 40мл

Покроковий процес приготування:

Перець болгарський миємо, прибираємо серединку як для фарширування. Відваримо 5 хвилин.

Заготівля на зиму «Особлива», готую спеціально для святкового столу

Баклажани почистимо від шкірки і нарізаємо на смужки товщиною 5 мм. Заливаємо холодною підсоленою водою на 20 хвилин. Баклажани обсушуємо і обсмажуємо на олії з двох сторін, мені зручніше смажити на сковороді гриль, можна на звичайній.

Зелень петрушки і кропу дрібно ріжемо, додамо пропущений часник через прес для часнику і перемішуємо.

Заготівля на зиму «Особлива», готую спеціально для святкового столу

На обсмажені смужки баклажана кладемо зелень з часником і загортаємо рулетики. Отриманими рулетиками начиняємо відварений болгарський перець.

Беремо стерилізовані банки об’ємом 1 л на дно банки кладемо гілочки кропу, пару зубчиків часнику.

Лавровий лист 1-2 листочка на оду банку, 5-6 горошен чорного перцю горошком і пару горошен запашного перцю.

Наповнюємо банки перцем. у мене в банку об’ємом 1 літр входить 5 таких середніх перчиків.

Приготуємо маринад: в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор як закипить додаємо оцет. Заливаємо маринадом банки з перцем.

На дно каструлі кладемо невеликий рушник, ставимо банки, заливаємо теплою водою, так щоб банки приховало по плечики і ставимо на вогонь стерилізуємо банки об’ємом 1 літр 40 хвилин, вода повинна в каструлі лише злегка кипіти.

Заготівля на зиму «Особлива», готую спеціально для святкового столу

Тепер закатуємо, перевертаємо вкутуємо і залишаємо до повного охолодження, тепер, коли банки охололи прибираємо на зберігання.

Коли потрібно дістаємо, ріжемо ножем на порційні шматочки, красиво укладаємо на тарілочку і на стіл.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: