Закатуємо кавуни на зиму без оцту, покроковий рецепт

Смачна закуска, яка може успішно замінити навіть солоні огірки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кавуни;
  • часник – 2 зубчики;
  • гвоздика – 5 шт;
  • кислота лимонна – 1 ч.л;
  • перець духмяний – 5 шт;
  • перець чорний – 30 шт.

Для розсолу:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л.

Кавуна беріть стільки, скільки влізе в трилітрову банку. У банку всипаємо всі спеції.

Кавун ріжемо на шматочки так, щоб вони складалися в банки. Часник теж ріжемо і всипаємо в банку.

Укладаємо шматочки кавуна в банку, не притискайте і не придавлюйте.

Заливаємо банку кип’ятком 2 рази: залили, залишили на 15 хвилин і злили в каструлю, закип’ятити, залили, залишили на 15 хвилин і злили в каструлю. Якщо вода розлилася трохи, доливайте воду.

На третій раз кип’ятимо воду з цукром, сіллю. Розливаємо в банки, насипавши в них спочатку лимонну кислоту, закручуємо кришками і залишаємо до охолодження.

Якщо після того, як ви кілька разів налили і злили кип’яток, у вас в банках стало більше вільного місця, докладіть шматочки кавуна.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: