Закуска кабачків з сиром: новий незвичайний рецепт

Якщо ви любите кабачки, але вже не знаєте, що з них можна приготувати, пропоную новий рецепт. Закуска з кабачків з сиром, приготована в духовці, стане для вас справжнім відкриттям.

Ароматна, смачна, ситна – і при цьому дієтична, не здатна додати зайвих калорій. Палички з кабачкового тіста, хрусткі зверху і м’які всередині, під ароматною сирною скоринкою, подарують справжню насолоду смаком. Зробити закуску можна всього з трьох основних інгредієнтів, за кілька хвилин (плюс 20 хвилин в духовці). Таким перекусом можна і дітей побалувати, і дорослих членів сім’ї нагодувати.

Склад продуктів

  • 700 грам кабачків;
  • три курячих яйця;
  • 50 грам пшеничного борошна;
  • одна чайна ложка солі;
  • часник і чорний мелений перець – за смаком;
  • 30 грам сиру Пармезан;
  • 120 грам будь-якого твердого сиру;
  • свіжі або сухі трави.

Закуска з кабачків: покроковий процес приготування

Молоді кабачки невеликого розміру промиваємо, відрізаємо кінчики і натираємо на грубій тертці.

Перекладаємо їх в сито, солимо, перемішуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони віддали всю зайву вологу.

Потім кабачки добре віджимаємо руками, перекладаємо в миску і вбиваємо яйця. Додаємо до них курячі яйця, сушений часник, мелений перець, пшеничне борошно і сир Пармезан, натертий на дрібній тертці.

Порада. Якщо сиру Пармезан у вас немає, нічим заміняти не потрібно: просто виключіть цей інгредієнт. Все добре перемішуємо.

Деко застеляємо папером для випічки, злегка скроплюємо рослинною олією або змащуємо спеціальною антипригарною емульсією.

Викладаємо на деко підготовлену кабачкову масу, розподіляємо її: товщина повинна бути приблизно 8 міліметрів

Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин.

Потім виймаємо, посипаємо пряними травами (свіжими або сушеними), тертим на грубій тертці сиром. Товщину сирної подушки регулюйте на свій смак.

Повертаємо деко ще на 5-7 хвилин в духовку, щоб сир розплавився і підрум’янився. Даємо закусці злегка охолонути, знімаємо з дека і нарізаємо на порційні шматочки.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: