Цей рецепт мені «подарував» сусід по дачі, їх сім’я дуже любить в сезон готувати саме так мариновані огірочки. Плюс рецепта в тому, що страву можна їсти відразу або ж робити консервацію і насолоджуватися смаком і взимку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 2 кг;
- цукор, 100 г;
- олія соняшникова, 90 г;
- оцет яблучний або звичайний 6 – 4%, 100 г;
- сіль, 1.5 ст.л;
- перець і паприка по 1 ч.л;
- гірчиця, 40 г;
- часник, 1 головка.
Процес приготування закуски з огірків
Вибирайте молоденькі огірки – так вони виходять хрусткими і дуже смачними.
Промиваємо, видаляємо хвостики і ріжемо соломкою – кожен на 4 частини.
Часник пропускаємо через прес і змішуємо з іншими продуктами для маринаду. Залишаємо на 5 хвилин і знову добре перемішуємо.
Заливаємо цією заправкою огірки, добре перемішуємо і залишаємо на 3 години.
Порада: мішайте рукою, як це роблю я, так огірки дуже добре поєднуються з заправкою. Якщо ви готуєте швидку закуску на зараз, тоді укладаємо огірки в ємність, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Стерилізуємо банки і кришки.
Розкладаємо салат по банках, заливаємо соком, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо по вінця банок теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин для 0.5 банок, 12 хвилин для 0.7 банок, 15 хвилин для 1 л банок і 20 хвилин для 2 л банок.
Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо охолоджуватись. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Якщо ви, як і я любите більш гостре, тоді можна додати більше часнику і подрібнений блендером гострий перчик.