Залила курку з картоплею кефіром і запекла: вийшло навіть смачніше, чим я думала

Апетитну та смачну страву, можна готувати просто на вечерю або на святковий стіл. Курку можна взяти цілу і порізати на частини або використовувати стегенця.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • курячі стегна, 6 шт;
  • картопля, 6 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • кефір, 1 л;
  • хмелі-сунелі, паприка, сіль, перець, спеції, приправа для курячого м’яса, зелень;
  • часник, 2 зубчики;
  • олія соняшникова, 20 мл.

Процес приготування

Курячі шматочки змішуємо з тонкими півкільцями цибулі, сіллю, перцем та всіма спеціями.

Вливаємо кефір і добре перемішуємо, щоб м’ясо повністю виявилося в маринаді.

Додаємо картоплю, порізану часточками і перемішуємо.

Накриваємо кришкою та залишаємо на 2 години.

Викладаємо все у форму для запікання та відправляємо у духовку. Запікаємо при 180 градусах близько 50 хвилин.

Залила курку з картоплею кефіром і запекла: вийшло навіть смачніше, чим я думала

Щоб цибуля не підгоріла, її можна не додавати у форму з іншими продуктами, а окремо обсмажуємо на сковороді і додаємо до картоплі.

Подаю з часниковою олією, яку можна зробити на розтопленому та охолодженому вершковому маслі або з олією.

Часник пропускаємо через прес і змішуємо з олією та свіжим кропом.

За 5 хвилин до закінчення запікання змащуємо часниковою олією картоплю та м’ясо та допікаємо.

При подачі посипаємо зеленню та подаємо.

Виходить смачна, ароматна і ситна вечеря, яку можна готувати на кожен день або на святковий стіл.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: