Замість м’яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Мені дуже подобається м’ясо по-французьки, але іноді і воно набридає. Тому на новорічний стіл я в цей раз приготую рибу, тільки ще додам цвітну капусту, яку дуже люблю. Також цвітна капуста ідеально поєднується з рибою.

Інгредієнти, які потрібні:

  • 600-700 г будь-якого рибного філе;
  • Цвітна капуста;
  • Два помідори;
  • Одна цибулина;
  • 200 г сиру;
  • 4-6 стол. ложок майонезу;
  • Сіль, чорний перець в залежності від смаку.

Складові домашнього майонезу:

  • 300 мл олії соняшникової;
  • 150 мл молока;
  • 3 стол. ложки соку лимона (можна замінити 2 стол. ложками будь-якого оцту 6%);
  • Одна чайна ложка гірчиці;
  • Одна чайна ложка цукру;
  • Пів чайної ложки солі.

Переходимо до приготування риби

Наріжте в першу чергу капусту на пластинки товщиною 1-1,5 см. При цьому залиште частково качан, щоб капуста не розпадалася на суцвіття.

Замість м'яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Не переживайте, капуста приготується разом качаном, який теж буде м’яким і його можна їсти. Капусту варити не потрібно. Однак її потрібно опустити на півгодинки-годинку в теплу водичку, щоб позбутися від комашні, яка любить жити в капусті.

Візьміть форму, змастіть олією і покладіть капусту. Посоліть, приправте спеціями (я зазвичай використовую суміш перців). Далі присипте тертим сиром, але трошки.

Тепер настала черга риби. Її можна взяти будь-яку, головне, щоб вона була без кісток.

Замість м'яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Можете заздалегідь замаринувати рибу, якщо хочете. Так вийде навіть смачніше! Або можете відразу перед приготуванням посолити і посипати спеціями.

Цибулю і помідори поріжте на колечка і викладіть спочатку цибулю, а на неї помідори.

Замість м'яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Змастіть все майонезом і присипте сиром. Майонез найкраще приготувати самостійно.

Рясно посипте сиром, щоб вийшла шапочка.

Замість м'яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Увімкніть попередньо духовку на 180 °. Час запікання – від 30 до 35 хвилин. Смачного!

Замість м'яса буду готувати на новорічний стіл: риба по-французьки

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: