Овочеві запіканки останнім часом стали одними з популярних страв: це швидко, просто та дуже смачно, виходить апетитний та ситний гарнір або добавка до основних страв.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 3 шт.;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 4 зуб.;
- сир твердий, 100 г;
- яйця, 3 шт.;
- сметана, 1 ст.л;
- сіль, перець, спеції та ароматні трави, зелень;
- борошно, 5 ст.л;
- розпушувач, 1 ч.л.
Процес приготування
Кабачки натираємо на великій тертці та солимо, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, щоб вони пустили сік.
Сік віджимаємо і складаємо кабачкову масу в ємність.
Часник натираємо на середній тертці, цибулю дрібно ріжемо, сир натираємо на великій тертці, зелень дрібно січемо.
Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, всипаємо в кабачки та вимішуємо.
Якщо маса занадто рідка, додайте ще трохи борошна чи манної крупи, крохмалю.
Змащуємо дно і боки сковороди олією і викладаємо масу, накриваємо кришкою. Смажимо на невеликому вогні близько 10 хвилин, але дивіться по своїй плиті, щоб низ добре підрум’янився.
Перевертаємо запіканку за допомогою плоскої тарілки на інший бік і допікаємо від 5 до 7 хвилин.
Таку ніжну запіканку можна подати зі сметаною, соусом із майонезу з часником та кропом або додати до неї улюблений багатьма салат з плавленого сирку, яєць та часнику.
Поєднується з кабачками і соус із печериць, цибулі та шматочків відвареного курячого м’яса в сметані або у вершках.