Замість звичайного холодця: смачна закуска на святковий стіл. Дешево та просто

Красива, м’ясна закуска з найпростіших і найдоступніших продуктів точно стане ідеальною прикрасою святкового столу. Можна зрідка готувати і просто на вечерю чи обід, такий курячий холодець не набридає.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • стегна курячі, 4 шт;
  • вода 1.200 л;
  • морква та цибуля по 1 шт;
  • сіль, 1 ч. л;
  • спеції за смаком;
  • желатин, 15 г + трохи холодної води;
  • для декору відварені перепелині яйця, гілочки свіжої зелені, оливки, горох консервований, гранат свіжий.

Процес приготування

Відварюємо стегна з цибулею та морквою до готовності. Не забуваймо посолити бульйон і додати спецій на свій смак.

Виймаємо м’ясо з бульйону та проціджуємо його через дрібне сито.

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 10 хвилин набухати.

Розтоплюємо желатин на водяній бані та змішуємо з бульйоном, ретельно перемішуємо.

Відварену моркву вирізаємо формами – це буде дкор.

Відварені яйця розрізаємо на 2 половинки, а оливки або мариновані огірочки ріжемо невеликими шматочками.

М’ясо подрібнюємо.

У скляну форму наливаємо трохи бульйону і викладаємо в довільному порядку яйця, моркву, гілочки зелені, оливки або огірочки, перекладаємо шматочками м’яса і заливаємо бульйоном. Не зайвим буде додати консервований горошок чи кукурудзу.

Порада: буде красиво, якщо ви кожен викладений шар заливатимете бульйоном і відправлятимете в холодильник, щоб вони трохи схопилися.

Ставимо в холодильник застигати на кілька годин, а краще на ніч.

Форму перевертаємо та накриваємо рушником, змоченим у гарячій воді.

Забираємо форму і подаємо таку красу до столу, можна відразу нарізати частину порційними скибочками.

До холодця відмінно підходять гострі соуси, гірчиця та хрін.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: