Запечені макарони з броколі і тунцем: рецепт в вашу скарбничку

Запечені макарони - рецепт приготування

Запечена паста з тунцем і капустою брокколі – це незвичайна страва зі звичних продуктів, яка послужить ситною вечерею або обідом. Правда, приготування вимагає деякого часу, проте результат безумовно того вартий.

Необхідні інгредієнти

  • 300 г макаронів, наприклад, у формі черепашок;
  • 300 г замороженої брокколі;
  • 185 г консервованого тунця в олії;
  • 3 ч. ложки з гіркою великих панірувальних сухарів (пшеничних);
  • 15 г вершкового масла;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Для соусу:

  • 450 мл молока;
  • 40 г пшеничного борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • сіль.

Як приготувати запечені макарони з броколі і тунцем

Розігрійте трохи соняшникової олії в сковороді. Додайте брокколі і спассеруйте протягом приблизно 7 хвилин, за бажанням влийте трохи фільтрованої води або овочевого бульйону і готуйте до м’якості суцвіть.

Відкрийте баночку консервованого тунця, злийте олію. Видаліть кістки, а м’якоть розділіть на великі шматочки за допомогою вилки.

Закип’ятіть воду, додайте сіль, всипте макарони і варіть їх до напівготовності, звіряючись з інформацією на упаковці. Відкиньте на друшляк і дайте стекти рідині.

Приготуйте білий соус, для цього розтопіть 40 г вершкового масла на сковороді, підмішайте пшеничне борошно, трохи обсмажте його. Акуратно, в кілька прийомів додайте молоко, постійно розмішуйте, щоб не утворювалися грудочки. Доведіть суміш до кипіння, не перестаючи помішувати. Варіть протягом хвилини, соус повинен загуснути. Посоліть за смаком.

Невеликий шматочок вершкового масла (10-15 г) помістіть в чашку і розтопіть в мікрохвильовій печі. Додайте сухарі і змішайте до отримання вологою масляної крихти.

До макаронів додайте суцвіття брокколі, шматки тунця і молочний соус. Все перемішайте і викладіть у термостійку форму.

Посипте зверху олійними сухарями. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Готовій страві дайте час трохи охолонути (приблизно протягом 10 хвилин), а потім подавайте до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: