Короп в сметанному соусі – така смачна страва. Що спробувавши його один раз, ви захочете готувати його знову і знову. У цьому соусі короп набуває неймовірно апетитний аромат, і буквально тане в роті. Іноді здається, що він навіть не містить кісточок. Такий ніжний виходить його смак. До того ж дана страва повністю самодостатня і не вимагає гарнірів. Адже в ньому вже є картопля.
Необхідні продукти
- 1 короп (2 кг)
- 1 кілограм картоплі
- 2 цибулини
- 1 морква
- 30 грам вершкового масла
- 1,5 чайні ложки солі
Для соусу
- 3 столові ложки сметани
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Картоплю очищаємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо її на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і знімаємо з плити. З підготовленої картоплі зливаємо воду і залишаємо остигати.
Цибулю очищаємо, нарізаємо кубиком, очищену моркву натираємо на тертці.
Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо моркву і тушкуємо овочі до готовності. Потім солимо і перчимо до смаку. при бажанні на цій стадії в начинку можна додати подрібнену зелень.
Відварну картоплю нарізаємо пластинками.
Очищаємо коропа, видаляємо нутрощі і зябра. Зверху робимо поперечні надрізи в тому місці, де немає ребер, а потім рибку промиваємо і сушимо паперовими рушниками.
Фольгу промазуємо вершковим маслом, зверху викладаємо кружальця картоплі, а на них коропа. Приготованою начинкою фаршируємо рибку.
Приготуємо соус. У сметану додаємо сіль і перець за смаком, а також часник, пропущений через прес. Ретельно перемішуємо і промазуємо рибку з усіх боків.
Зверху на рибку викладаємо смужку з картоплі. Другий шматочок фольги змащуємо вершковим маслом і накриваємо рибку. Краї акуратно скріплюємо між собою.
Рибку відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30 хвилин. А потім дістаємо, розрізаємо фольгу і знову ставимо в духовку, продовжуємо випікати блюдо ще 25-30 хвилин.
Готову рибку подаємо до столу.