Запікаю кролика в духовці на святковий стіл: ділюся рецептом смачного маринаду

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування кролика в духовці. Кролик приготований таким чином виходить дуже ніжним і смачним, виглядає дуже апетитно, а аромат просто фантастичний!

Необхідні продукти:

  • Кролик – 1,5 кг.
  • Сметана – 3 столових ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Куркума – 1/2 чайної ложки.
  • Червоний мелений перець – 1/2 ч. ложки.
  • Спеції для м’яса – 1 ч. ложка.
  • Прованські трави – 1ч. ложка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Мед – 1 чайна ложка.
  • Соєвий соус – 70 мл.

Покроковий процес приготування:

1. Кролика ретельно промиваємо, просушуємо паперовими рушниками і робимо проколи зубочисткою або дерев’яною шпажкою по всій тушці для кращого проникнення маринаду.

2. У глибокій тарілці змішуємо 3 ст ложки сметани, сіль, куркуму, червоний мелений перець, спеції для м’яса, прованські трави і три зубчики подрібненого часнику.

3. Отриманим маринадом обмазуємо кролика з усіх боків і залишаємо маринуватися на три години. Потім перекладаємо кролика в пакет для запікання і прибираємо в духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів.

Запікаю кролика в духовці на святковий стіл: ділюся рецептом смачного маринаду

Запікаю кролика в духовці на святковий стіл: ділюся рецептом смачного маринаду

4. Поки кролик запікається змішуємо одну чайну ложку меду з соєвим соусом, через 50 хвилин кролика дістаємо з духовки, розрізаємо пакет і змащуємо отриманим соусом.

Запікаю кролика в духовці на святковий стіл: ділюся рецептом смачного маринаду

5. Потім прибираємо кролика в духовку при температурі 200 градусів ще на 15 хвилин. Дістаємо кролика з духовки, перекладаємо на велику тарілку, прикрашаємо і подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: