Запіканка з фаршем і баклажанами: соковита і ситна страва

Сьогоднішній рецепт порадує всіх любителів запіканок: настільки смачною, соковитою і легкою виходить ця страва.

Запіканка з фаршем і баклажанами ситна страва, якою можна нагодувати велику сім’ю. Овочі ми обсмажувати не будемо, тому вони збережуть всі вітаміни. Якщо використовувати куряче м’ясо і кефір для заливки, вийде по-справжньому дієтична страва: вона і наситить, і зайвих кілограмів не додасть. Ніжні м’які баклажани, соковитий м’ясний фарш, свіжі овочі – це так смачно, що не передати словами. З’їдається все за милу душу, ще й добавки просять.

Склад продуктів

  • півтора кілограма баклажанів;
  • 250 грам свіжих помідорів;
  • один солодкий болгарський перець;
  • три зубчики часнику;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 350 грам будь-якого м’ясного фаршу;
  • 70 грам твердого сиру;
  • два сирих курячих яйця;
  • дві столові ложки густого кефіру, сметани або майонезу;
  • спеції.

Запіканка з фаршем і баклажанами: покроковий процес приготування

Баклажани промиваємо, обсушуємо, розрізаємо вздовж на пластини: на 3-4 частини. Я шкірку залишаю, але її, при бажанні, можна зняти.

Деко змащуємо олією або спеціальної антипригарною емульсією, розкладаємо баклажани одним шаром (шкіркою вниз), солимо їх зверху.

Відправляємо в духовку і запікаємо: приблизно 10-15 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими. За цей час їх треба буде один раз перевернути.

Помідори нарізаємо великими шматочками. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо великими шматочками.

Одну велику цибулину (або дві маленькі) нарізаємо так, щоб було зручно пропускати через м’ясорубку.

Цибулю, часник, помідори і перець пропускаємо через м’ясорубку.

Відправляємо овочеве пюре в миску з м’ясним фаршем, солимо і перчимо до смаку (можна спеції улюблені додати), добре розмішуємо руками.

Для запікання знадобиться глибока нероз’ємна форма (у мене розміром 33 на 20 сантиметрів): викладаємо першим шаром баклажани, щоб дно і боки були закриті.

Зверху робимо шар фаршу, накриваємо пластинками баклажанів.

Для заливки змішуємо сирі курячі яйця і густий кефір (можна замінити домашньою сметаною або ж домашнім густим майонезом), додаємо сіль і збиваємо виделкою до однорідного стану.

Поливаємо яєчною сумішшю «пиріг» зверху, відправляємо його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.
За 10 хвилин до готовності посипаємо запіканку сиром і повертаємо в духовку.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: