Запіканка з кабачків – смачно і без м’яса

Смачна страва з кабачків, незважаючи на те, що готується без м’яса. Цілком може бути і самостійною, але краще подавати з м’ясом. Запіканка виходить соковитою і дуже апетитно виглядає. Беріть рецепт на замітку.

Необхідні продукти:

  • 1 кілограм кабачків
  • 2 штуки моркви
  • 2 солодких перця
  • 2 цибулини
  • пів пучка кропу
  • 3 курячих яйця
  • 300 мілілітрів молока
  • 30 мілілітрів соняшникової олії
  • 10 грам розпушувача
  • 140 грам пшеничного борошна
  • 200 грам домашнього сиру
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Кабачки нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в миску.

2. Моркву натираємо на тертці і додаємо до кабачків.

3. У солодкого перцю видаляємо насіння і нарізаємо кубиком. Точно також нарізаємо очищену цибулю. Підготовлені овочі кладемо в миску до решти продуктів і перемішуємо.

4. У чашку вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко, олію, додаємо сіль і перець за смаком. Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач. Все добре перемішуємо.

5. У рідку масу додаємо овочі і добре перемішуємо. Готову суміш перекладаємо в форму для запікання і розрівнюємо.

6. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30 хвилин.

7. Сир натираємо на грубій терці.

8. Дістаємо запіканку, присипаємо сиром і знову ставимо в духовку. Запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться. Готову страву подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: