Смачна страва з кабачків, незважаючи на те, що готується без м’яса. Цілком може бути і самостійною, але краще подавати з м’ясом. Запіканка виходить соковитою і дуже апетитно виглядає. Беріть рецепт на замітку.
Необхідні продукти:
- 1 кілограм кабачків
- 2 штуки моркви
- 2 солодких перця
- 2 цибулини
- пів пучка кропу
- 3 курячих яйця
- 300 мілілітрів молока
- 30 мілілітрів соняшникової олії
- 10 грам розпушувача
- 140 грам пшеничного борошна
- 200 грам домашнього сиру
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Кабачки нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в миску.
2. Моркву натираємо на тертці і додаємо до кабачків.
3. У солодкого перцю видаляємо насіння і нарізаємо кубиком. Точно також нарізаємо очищену цибулю. Підготовлені овочі кладемо в миску до решти продуктів і перемішуємо.
4. У чашку вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко, олію, додаємо сіль і перець за смаком. Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач. Все добре перемішуємо.
5. У рідку масу додаємо овочі і добре перемішуємо. Готову суміш перекладаємо в форму для запікання і розрівнюємо.
6. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30 хвилин.
7. Сир натираємо на грубій терці.
8. Дістаємо запіканку, присипаємо сиром і знову ставимо в духовку. Запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться. Готову страву подаємо до столу.