Запіканка з цвітної капусти з м’ясом: божественний рецепт

І знову про цвітна капуста: цей простий і дуже ситний продукт дозволить нам приготувати безліч смачних і ситних страв. І сьогодні ми спробуємо 2 оригінальних, простих і дуже смачних рецепта з кольоровою капустою, м’ясом і сиром. Якщо кольорова капуста не часто опиняється на вашому столі, саме час це виправити.

Тим більше що приготувати з неї смачну, легку, корисну і дуже просту страву не складе ніяких труднощів.

Необхідні інгредієнти

Рецепт №1

Для цвітної капусти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 70 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 дрібка солі
  • 1 дрібка перцю
  • 1 дрібка мускатного горіха
  • 200 г сиру

Для м’яса:

  • оливкова олія
  • 1 кг яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка чилі
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 8 скибочок в’яленої шинки

Для соусу бешамель:

  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка борошна
  • 340 мл вершків
  • 2 столові ложки солодкої гірчиці

Рецепт №2

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 червона цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 3 скибочки сиру
  • 3 скибочки вареної шинки
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 250 мл молока
  • сіль і перець
  • мускатний горіх
  • 100 г тертої моцарелли

Запіканка з цвітної капусти з м’ясом: як смачно приготувати

Запіканка. Цвітну капусту миємо, обрізаємо листя і стебло. Потім відварюємо капусту в підсоленій воді, поки вона не стане м’якою.

Коли капуста готова, розминаємо м’якоть в однорідну м’яку масу.

Змішуємо м’якоть з яйцем і борошном, приправляємо сіллю, перцем і мускатним горіхом. Викладаємо масу в форму для випічки і додаємо зверху шар сиру – приблизно третина сиру натираємо на дрібній тертці.

Шматочки цибулі, часнику і фарш обсмажуємо на оливковій олії, додаємо приправи.

Готуємо соус бешамель: змішуємо масло і гірчицю, розтопити в каструльці. Потім додаємо борошно і все добре перемішуємо.

Залишилося додати вершки, сіль і перець. Нагріваємо соус на слабкому вогні, постійно помішуючи. Результат повинен бути густим і однорідним. Шинку злегка обсмажуємо на сковороді.

Залишилося тільки зібрати все разом: викладаємо фарш у форму, посипаємо половиною сиру, який залишився (натираємо на все тій же дрібній тертці). Потім поливаємо все соусом.

Викладаємо зверху шматочки шинки і посипаємо все залишками сиру. Нарешті, ставимо форму в духовку: 25 хвилин при 160 ° C в режимі обдування. Просто, ситно, дуже смачно!

Капуста в вершковому соусі

Відваримо цвітну капусту цілком. Цибулю і перець ріжемо тонкими довгими скибочками. Сир і шинку звертаємо рулончиком і ріжемо кожен навпіл.

Тепер встромляємо шматочки перцю і цибулі, сиру і шинки в качан – розподіляємо рівномірно по всій поверхні.

Готуємо соус: розтопити масло в каструльці на слабкому вогні, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Додаємо молоко, сіль і перець, мускатний горіх і нагріваємо, щоб суміш загусла.

Кладемо качан капусти на деко і як слід поливаємо соусом, а зверху посипаємо моцарелою. Запікаємо близько 20 хвилин при 170 ° C.

Запіканка з цвітної капусти з м'ясом: божественний рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: