Завиванець з маковою та горіховою начинкою: домашній рецепт

Завиванці з різними начинками, є одним з улюблених страв, тому їх завжди із задоволенням готую і пригощають рідних та близьких.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • яйця – 3 шт;
  • вода тепла – 250 мл;
  • масло вершкове – 120 г;
  • дріжджі сухі – 16 г;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 1 ч.л.

Для макової начинки потрібно:

  • мак – 250 г;
  • цукор – 50 г;
  • молоко – 120 мл;
  • мед – 5 ст.л;
  • родзинки – 60 г;
  • цедра лимона – 1 ч.л.

Для приготування горіхової начинки потрібно:

  • горіхи волоські – 350 г;
  • молоко – 120 мл;
  • мед – 5 ст.л;
  • цукор – 50 г;
  • родзинки – 60 г;
  • цедра лимона – 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Для обох завиванців буде потрібно 1 збите яйце для змащування.

Змішати теплу воду з дріжджами і дрібкою цукру, добре розмішати і залишити на 5 хвилин до появи піни.

Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з яйцем, сіллю, цукром і виливаємо цю масу до дріжджів. Все збиваємо і додаємо борошно, вимішуємо м’яке тісто. Коли тісто припинить липнути до рук, воно готове. Прибираємо в тепле місце на 1,5 години.

Для горіхової начинки горіхи подрібнюємо за допомогою блендера, домішуємо всі інші інгредієнти і ставимо в сотейнику на вогонь, варимо начинку 5 хвилин.

Точно також, готуємо макову начинку.

Тісто ділимо на 2 частини і кожну розкачуємо, викладаємо начинки і формуємо завиванці.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо рулети і залишаємо «відпочити» на 1 годину. Змащуємо поверхню рулетів збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо здобу 30 – 40 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: