Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Дуже детально показую, як приготувати модний нині збитий джем. Смачний і ніжний, як хмаринка!

Що потрібно

  • ягоди – 500 г (у мене садова полуниця)
  • цукор – за смаком, в залежності від ягід. Я додала 150 г і вийшло в міру солодко
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.
  • желатин – 50 г (але потрібно читати на упаковці – на моїй пачці було написано, що рекомендується додавати 1 пластину на 100 г продукту)

Як готувати

Ягоди можна взяти будь-які – як свіжі так і заморожені (що дуже зручно, тому що я заморожую весь урожай ягід). У мене була заморожена полуниця.

Відміряємо потрібну кількість ягід і засипаємо їх цукром.

І додаємо трохи лимонної кислоти. Можна замінити натуральним лимонним соком.

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Кількість цукру і лимонної кислоти (соку) буде залежати від самих ягід. У мене була досить солодка ягода, тому багато цукру я не клала. Але, наприклад, в агрус потрібно додати побільше. Пробуйте і дивіться за смаком!

Ставимо ягоди на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи ложкою.

Вогонь повинен бути середній або маленький, а кухлик бажано взяти з товстим дном.

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Коли ягоди закиплять, їх потрібно подрібнити в пюре. Я скористалася занурювальним блендером. Але потрібно бути акуратніше, ягоди дуже гарячі!

До речі, можна остудити ягоди до кімнатної температури або взагалі прибрати в холодильник. Необов’язково доробляти їх в той же день (якщо не встигаєте – нічого страшного).

Тепер беремо желатин і готуємо його відповідно до інструкції на упаковці. У мене був листовий желатин і його потрібно було замочити в холодній воді на 5 хвилин.

Після чого віджати і додати в гарячий продукт. Але желатин буває різний – так що, будь ласка, читайте інструкцію на пачці, щоб точно не помилитися!

Подрібнені в пюре ягоди знову ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Іноді помішуємо, щоб вся маса у нас прогрілася рівномірно. Гаряче варення відразу ж перекладаємо в чашу міксера.

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

І додаємо до нього желатин (у вас може бути інша послідовність дій, якщо про це напише виробник).

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Швиденько перемішуємо за допомогою столової ложки, щоб желатин рівномірно розподілився і розчинився в гарячому варенні. Даємо постояти приблизно 5 хвилин, щоб маса трохи охолола.

Потім збиваємо міксером на максимальній потужності.

Я використовую стаціонарний міксер – це дуже зручно, рука не втомлюється. Поставив і пішов займатися своїми справами! Збивати потрібно приблизно 5-10 хвилин.

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Варення готове, коли воно сильно збільшиться в об’ємі і трохи змінить колір. У мене вийшло ось так.

Збиваю ягоди міксером і отримую ніжний десерт-мус

Розкладаємо по банках і зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: