Здобні домашні булочки, ніжні і м’які як пух

Всім привіт! Сьогодні хочу поділитися з вами, рецептом дуже смачних булочок. Булочки, виходять дуже м’які і смачні, тісто підійде для випічки, пирогів, рулетів, ватрушок. Взагалі аромат випічки наповнює будинок, якимось особливим затишком як мені здається!

Необхідні продукти

  • Борошно – 500 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Молоко тепле – 160 мл.
  • Дріжджі сухі 10 гр.
  • Цукор – 60 гр. (Можна 100 гр., Тісто не дуже солодке)
  • Сіль – щіпка
  • Яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Ванілін за смаком

Домашні булочки, покроковий процес приготування

Для опари, змішаємо тепле молоко, цукор і дріжджі, і 3 ст.л. муки від загальної кількості, перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

В окремому посуді, злегка збиваємо яйця, додаємо сметану, сіль і ванілін, готову опару, поступово додаючи борошно замішуємо тісто.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Вимішуємо тісто, близько 10 хвилин, в кінці тісто руками розминаємо в коржик, виливаємо зверху рослинну олію і добре вимішуємо. Готове тісто не липне до рук, виходить м’яке, легке, гладке.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Тісто перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Минуло 1.5 години, тісто добре підійшло.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Обминаємо тісто і ділимо на 2 частини, кожну частину ділимо ще на 6 частин.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Розкатуємо овальний корж, розрізаємо його вздовж на смужки.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Зверху змащуємо вершковим маслом кімнатної температури, і посипаємо цукром.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Звертаємо по діагоналі рулетом.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Рулетик звертаємо равликом, формуємо булочку.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

Викладаємо булочки на деко і залишаємо на 20 хвилин.

Потім змащуємо булочки яйцем, і випікаємо в добре розігрітій духовці, при температурі 180-200 градусів, 20-25 хвилин, до золотистого кольору.

Здобні домашні булочки, ніжні і м'які як пух

За бажанням, булочки можна прикрасити цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: