Зефірний крем: добре тримає форму, щільний і дуже смачний

Такий крем відмінно підходить для будь-яких тортів, десертів, тістечок і т.д.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • зефір на ваш смак (білий або кольоровий) – 150 г;
  • сметана жирна – 50 г;
  • масло вершкове – 100 г.

З цих продуктів виходить приблизно 200 – 250 г крему.

Розм’якшує вершкове масло при кімнатній температурі. Нехай постоїть хвилин 50 – 1 годину. Ділимо його на 2 частини.

Зефір ламаємо або ріжемо на шматочки, змішуємо з 1 частиною вершкового масла і нагріваємо масу в мікрохвильовій печі 2 – 3 хвилини. За цей час масло повністю розтопиться, а зефір збільшитися і пом’якшиться.

Масу добре збиваємо міксером, не припиняючи процес збивання, додаємо по ложці вершкового масла, яке ви залишали. Масу ставимо в морозильну камеру на 40 хвилин або 1 годину. За цей час перемішуйте періодично крем, щоб він не взявся льодом, а рівномірно застигав однорідною масою.

Виймаємо крем і збиваємо його разом зі сметаною до пишної маси. Ставимо крем в холодильник на 1 годину і все, він готовий до використання.

Жирну сметану ви можете замінити жирними вершками. Вершки, сильно охолоджені збийте міксером і потім порційно додаємо в крем, постійно збиваючи масу міксером. За бажанням, в крем можна додати цедру лимона, якщо ви, наприклад, готуєте медовик або занадто солодкі коржі для торта.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: