Зелені помідори в гострому соусі, рецепт заготівлі

Щоб помідори вийшли смачними і гострими, вибирайте повністю зелені або молочної стиглості овочі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 5 л;
  • сіль – склянка;
  • цукор – 2стакана;
  • часник – 400 г;
  • гіркий перець – 5-7 шт;
  • корінці хрону невеликі – 8 шт;
  • оцет 9% – 300 г;
  • петрушка – пучок.

Хрін, петрушку, гострий перець і часник подрібнюємо блендером.

Воду змішуємо з сіллю і цукром, подрібненими спеціями і доводимо до кипіння.

У стерилізовані банки кладемо лавровий лист, перець духмяний кілька штук, коріандр мелений. Укладаємо помідори.

Заливаємо звичайною киплячою водою і залишаємо до охолодження. Зливаємо і вдруге заливаємо вже розсолом, в який попередньо влийте оцет і добре перемішайте.

Заливаємо помідори розсолом, закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо в будь-якому темному і прохолодному місці.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: