Простий рецепт, який допоможе заощадити гроші.
Як відомо, Моцарелла має досить високу ціну, тому її простіше зробити в домашніх умовах. Зараз я хочу розповісти вам про рецепт сиру, для якого вам знадобиться лише два інгредієнта.
Візьміть:
- 4 літри домашнього молока;
- 10-12 столових ложок 9% оцту.
Для рецепта необхідно використовувати тільки домашнє молоко, так як з магазинного у вас не вийде смачний і жирний сир. Подібне молоко можна купити на ринку.
Вилийте молоко в каструлю і поставте його розігріватися. Коли ви побачите, що молоко стало гарячим, його потрібно вимкнути. Ідеальна температура молока – 50 градусів. Спробуйте опустити палець в каструлю, якщо ви відчуваєте, що вам стало гаряче, але при цьому ви можете тримати палець в молоці, значить молоко досягло ідеальної температури.
Додавайте по одній столовій ложці оцту, при цьому ретельно перемішують молоко. Ви відразу ж побачите, що молоко почне згортатися, розділяючись на сирну масу і сироватку.
Після того, як ви додасте весь оцет, виловіть шматок сиру з сироватки, і почніть його віджимати.
Далі підсоліть при необхідності сироватку і знову відправте туди сирну масу і знову доведіть до 50 градусів.
Готова Моцарелла є дуже пластичною, тому, поки вона гаряча, сформуйте один або кілька кульок сиру. Подібний сир відмінно підходить як для бутербродів, так і для піци, салатів. За смаком сир виходить ще кращим, ніж з магазинний.