Сьогодні хочу поділиться рецептом хліб в рукаві для запікання. Рекомендую приготувати таким методом хліб, адже це просто, не потрібно спеціальних форм і виходить завжди ідеальний. Ідею випічки такого хліба побачила в інтернеті, результат мені настільки сподобався, що я негайно вирішила поділиться рецептом з Вами. Скоринка у хліба виходить незвичайно хрусткою і тонкою, що важливо, а всередині ніжна м’якушка.
Інгредієнти:
- Вода – 400 мл
- Цукор – 1 ч.л.
- Дріжджі сирі – 25 г (або сухі 11 г)
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Борошно – 650 г
- Соняшникова олія – 3 ст.л. (+ для замісу 2 ст.л.)
І так для початку займемося тістом.
У миску глибоку наливаємо 400 мл води теплої, приблизно 40 градусів, кладемо 1 ч.л. цукру і кладемо дріжджі, мені найбільше подобається хліб випікати з сирими дріжджами кладу 25 грам, якщо додавати сухих то буде потрібно 11 грам грам.
Я завжди дріжджі перевіряю залишаю на хвилин 10-15, якщо видно що відбувається реакція, булькання, то дріжджі робочі, додаємо сіль 1,5 ч.л. 3 ст.л. олії. Тепер додаємо просіяне борошно 650 грам, замішуємо тісто.
Тепер руки змащуємо олією, щоб тісто не липло до рук і вимішуємо тісто, так тісто ми не заб’ємо борошном.
Можна скористатися тістомісом.
Прибираємо для підйому в тепле місце на 1 -1,5 години, дістаємо обминаємо добре і залишаємо для підйому, другий раз тісто піднімається швидко приблизно через 30-40 хвилин.
Кладемо на стіл добре обминаємо, обвалюємо у борошні, руками робимо прямокутник, загортаємо рулет, ножем робимо надрізи по діагоналі.
Тепер нам знадобиться рукав для запікання. Кладемо в нього заготовку, кладемо на деко і залишаємо на хвилин 15, тепер включаємо духовку і ставимо хліб випікатися, температуру встановлюю 180 градусів час 50-60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий батон відразу виймаємо з духовки, рукав обережно розрізаємо, щоб не обпектися і прибираємо з рукава.
Накриваємо рушником і залишаємо до охолодження.
Як охолоне можна розрізати. Скоринка хрустка як я і люблю, а всередині м’якушка і не кришиться навіть гарячий.