Знайшла ідеальний рецепт хліба: випікається в рукаві, виходить з тонкою хрумкою скоринкою

Сьогодні хочу поділиться рецептом хліб в рукаві для запікання. Рекомендую приготувати таким методом хліб, адже це просто, не потрібно спеціальних форм і виходить завжди ідеальний. Ідею випічки такого хліба побачила в інтернеті, результат мені настільки сподобався, що я негайно вирішила поділиться рецептом з Вами. Скоринка у хліба виходить незвичайно хрусткою і тонкою, що важливо, а всередині ніжна м’якушка.

Інгредієнти:

  • Вода – 400 мл
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Дріжджі сирі – 25 г (або сухі 11 г)
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 650 г
  • Соняшникова олія – 3 ст.л. (+ для замісу 2 ст.л.)

І так для початку займемося тістом.

У миску глибоку наливаємо 400 мл води теплої, приблизно 40 градусів, кладемо 1 ч.л. цукру і кладемо дріжджі, мені найбільше подобається хліб випікати з сирими дріжджами кладу 25 грам, якщо додавати сухих то буде потрібно 11 грам грам.

Я завжди дріжджі перевіряю залишаю на хвилин 10-15, якщо видно що відбувається реакція, булькання, то дріжджі робочі, додаємо сіль 1,5 ч.л. 3 ст.л. олії. Тепер додаємо просіяне борошно 650 грам, замішуємо тісто.

Тепер руки змащуємо олією, щоб тісто не липло до рук і вимішуємо тісто, так тісто ми не заб’ємо борошном.

Можна скористатися тістомісом.

Знайшла ідеальний рецепт хліба: випікається в рукаві, виходить з тонкою хрумкою скоринкою

Прибираємо для підйому в тепле місце на 1 -1,5 години, дістаємо обминаємо добре і залишаємо для підйому, другий раз тісто піднімається швидко приблизно через 30-40 хвилин.

Кладемо на стіл добре обминаємо, обвалюємо у борошні, руками робимо прямокутник, загортаємо рулет, ножем робимо надрізи по діагоналі.

Знайшла ідеальний рецепт хліба: випікається в рукаві, виходить з тонкою хрумкою скоринкою

Тепер нам знадобиться рукав для запікання. Кладемо в нього заготовку, кладемо на деко і залишаємо на хвилин 15, тепер включаємо духовку і ставимо хліб випікатися, температуру встановлюю 180 градусів час 50-60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.

Готовий батон відразу виймаємо з духовки, рукав обережно розрізаємо, щоб не обпектися і прибираємо з рукава.

Знайшла ідеальний рецепт хліба: випікається в рукаві, виходить з тонкою хрумкою скоринкою

Накриваємо рушником і залишаємо до охолодження.

Як охолоне можна розрізати. Скоринка хрустка як я і люблю, а всередині м’якушка і не кришиться навіть гарячий.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: