Мариновані баклажани з помідорами і зеленню – це проста, але дуже смачна страва і така закуска подобається всім. Продукти беріть не тільки свіжі, але й заморожені.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани;
- помідори;
- сіль;
- кріп і петрушка по гарному пучку;
- часник, 1 головка.
Процес приготування
Овочі беріть в будь-якій кількості.
Баклажани ріжемо кружечками, завтовшки до 1 см і обсмажуємо їх на невеликій кількості соняшникової олії.
Важливо: на даному етапі ми їх не солимо.
Часник і зелень нарізаємо і змішуємо. Беріть багато зелені і часнику.
Помідори ріжемо кружечками і викладаємо шаром на дно каструлі.
Тепер солимо помідори досить добре, беріть таку прямо добру дрібку солі.
Кладемо шар смажених баклажанів і обсипаємо сумішшю часнику і зелені.
Шар помідорів і солимо, шар баклажанів і посипаємо сумішшю часнику і зелені.
Повторюємо таким чином, поки не викладемо всі продукти.
Помідори повинні бути верхнім шаром, накриваємо тарілкою, ставимо вантаж, накриваємо кришкою і відправляємо на 12 годину в холодильник.
Відмінна закуска, в яку ви ще можете додати і гострий перчик, перець горошком, будь-які спеції на свій смак.