Знамениті пиріжки “Дрова”. Той самий копійчаний рецепт

Мало хто пам’ятає ці бюджетні, але дуже смачні, пишні пиріжки з різною начинкою. Найчастіше їх готували з лівером і виходило настільки смачно, що їх швидко розкупляли.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 800 г;
  • вода тепла, 500мл;
  • олія соняшникова, 40 мл;
  • цукор, 50 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • дріжджі живі, 25 г чи сухі, 10 г;

Для приготування начинки необхідно:

  • відварене куряче м’ясо, 500 г;
  • цибуля, 250 г;
  • вершкове масло, 40 г;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування

У теплій воді розчиняємо цукор і дріжджі, вливаємо олію.

Всипаємо сіль, перемішуємо та всипаємо борошно.

Вимішуємо тісто, яке виходить липкуватим, але борошна більше не вводимо, щоб пиріжки вийшли саме такими, як потрібно, м’якими та пишними.

Накриваємо тісто та залишаємо на 40 хвилин у теплому місці.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком, обсмажуємо на вершковому маслі та змішуємо з курячим, вже відвареним м’ясом та подрібненим блендером або за допомогою м’ясорубки. Начинку обов’язково остуджуємо, щоб тісто не розповзалося через теплу температуру начинки.

Тісто обминаємо руками, змащеними олією та залишаємо ще на 40 хвилин.

Руки та стіл змащуємо олією і відокремлюємо від тіста шматочки, робимо коржики, викладаємо на край начинку і згортаємо трубочку, підвертаючи краї.

Обсмажуємо в сковороді в олії до рум’яності з усіх боків.

У вас вийдуть пончики – пальчики або дрова, як їх раніше називали з курячим м’ясом, але начинку ви можете робити найрізноманітнішу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: