Пиріг виходить начебто з вершковою начинкою. Я ледве дочекалася поки пиріг хоч чуть чуть охолоне, і його можна буде спробувати, адже аромат на кухні просто “зносив дах”. Очікування виправдалися – смак у пирога, як то кажуть, божественний.
Необхідні продукти:
- тепле кип’ячене молоко – 200 гр
- дріжджі – 7 гр (1 пакетик), або 25 гр свіжих
- сіль – дрібка
- цукор – 3 ст ложки
- яйце – 2 шт
- вершкове масло – 120 гр
- просіяне борошно – 470 – 490 гр
- ванілін – 2 гр (1 пакетик)
Цукрова посипання:
- цукор – 120 гр
- вершкове масло – 50 гр
Заливка – вершки (15% – 20%) – 130 гр
Форма розміром (25 * 25) см або діаметром 25 – 26 см
Покроковий процес приготування:
У теплу кип’ячене молоко висипаємо цукор, дрібку солі і сухі дріжджі. Залишаємо це хвилин на 10, щоб дріжджі і цукор розчинилися в молоці.
Тепер сюди викладаємо розм’якшене вершкове масло і два курячих яйця. Виделкою або вінчиком розминаємо вершкове масло до більш-менш однорідного стану.
Щоб тісто швидше підходило, миску з тістом я ставлю на каструлю з теплою водою і накриваю кришкою.
Таким чином у мене тісто підходить за 20-25 хвилин.
Тісто підійшло і можна його викладати в форму.
Дно форми я застелила папером для випічки. Рівномірно розподіляємо тісто за формою і залишаємо хвилин на 10, трохи підійти.
Робимо цукрове посипання. На тарілці розминаємо виделкою цукор і трохи вершкового масла в однорідну крихту.
Тепер беремо трубочку для коктейлів або щось інше і робимо ось такі отвори в тісті. Хочу зауважити, чим більше ви зробите отворів в тісті, тим краще.
У ці отвори викладаємо по невеликому шматочку цукрово-масляною посипання. Залишки посипання розподіляємо по верху пирога.
Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Я включаю обидва тена і конвекцію.
Тепер ось такий гарячий пиріг швидко поливаємо вершками і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 5-7.
І ось таке ніжне, ванільно-вершкове чудо з дріжджового тіста у нас вийшло.